Dagen+Gårdagen

Skrivet 2011-07-31 Klockan 22:01:16

Hola!
Orkade och hann inte skiva om gårdagen och dagensridpass, så jag gör det nu istället!

Igår så åkte vi med alla tre hästarna till Stenkyrka och tränade. Ullis hjälpte mig med Harry och hon satt även upp på honom i slutet så det blev lättare för henne att förklara. Harry har ju tappat en hel del nu efter skadan, så hans galopp är inte den bästa, men med lite träning blir det nog bra!
Harry var iallafall jättefin, tränade mest på att han skulle gå stadigt utan att dra upp huvudet, och att han inte bara skulle springa ifrån arbetet som han oftast försöker göra ;)
Hihi, har även lite planer på att starta lite dressyr när vi kommer hem, vet inte om Botkyrka behövde någon i laget vi får se!  Kommer självklart inte sluta med hoppningen men det skulle vara väldligt roligt och nyttigt för både mig och hästen!



Visst är han snygg i schabraket och lindorna? :)


Inatt åkte mamma, pappa och Malin hem för att jobba. Malin tog också med sig Cherry hem eftersom det blir lite svårt för mig och Ullis att ta hand om tre hästar och ingen går att lämna kvar i hagen. Och eftersom Elvesta är stängt och vi får komma tillbaka dit den 15, så fick vi lov att ställa henne på Botkyrka (som vi gjorde förra året)
Aja idag var det fint väder iallafall och ullis och jag tog bilen in till Slite för att fika, och gick även ner till stranden och solade och badade ;)


sen åkte vi hem och red ut i skogen och eftersom det har regnat så galet mycket här på Gotland typ hela sommaren så är det gigantiska vattenpölar som är väldigt roliga att trava eller galoppera igenom!



Red också en liten åker och tog några bilder ;)


Visst är han fiiin?
/Mickan



Skåpet

Skrivet 2011-07-30 Klockan 13:14:57

Här kommer lite bilder på vårat sadelskåp som vi har byggt nu i några dagar! Som ni ser så är inte allt riktigt klart än, utsidorna ska målas marinblå ;)







Vad tycker ni? Visst kommer de bli fint med blått på utsidan? :) Kan visa bilder på de senare när allt är klart ;)


6 månader

Skrivet 2011-07-28 Klockan 18:13:14

Har helt glömt bort att berätta att den 21 juli då jag var på läger så hade jag haft Harry i ett halv år! Helt sjukt! Jag och Harry har ju inte lärt känna varandra riktigt än eftersom  han blev skadad. Ungefär precis när skadad kom så började jag att hitta knapparna mer och mer och han blev lugnare i alla gångarter + i hoppningen! Så det är verkligen synd att han blev skadad, men vi får hoppas att vi snart är helt igång snart igen!



6 månader med min älskling! ♥


Sommarbilder

Skrivet 2011-07-28 Klockan 12:10:28








Test

Skrivet 2011-07-27 Klockan 16:25:51

Hoppa?
Hur högt har du hoppat?
1.15-1.20  
Vad är de högsta du hoppat med A ponny? -
Hur högt har du har du hoppat med B ponny?  90 med en ridskole häst ;)
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? 90 
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 115 typ ;)
Vad är de högsta du hoppat med häst? 110 ;)
Vad är de högsta du hoppat barbacka? Jag vet inte, 70 kanske ;)
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? Ingen aning x)

Jag har...
En egen häst:
japp
En foderhäst:  Nej

En medryttarhäst: Nej

En sköthäst: Nej
Ridit barbacka: Ja
Ridit utan stigbyglar: Jaa såklart ;)
Ramlat av en häst/ponny: Oh ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger:
Ja
Gått omkull med en häst: Nej som tur är
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej men varit rätt så nära ;)
Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny: Nix
Ridit ut barbacka: Ja
Ridit ut utan stigbyglar: Såklart
Ridit ut ensam: Ja
Tävlat hoppning: Jaa
Tävlat dressyr: Ja



Jag & Cherry på lägret ;)


Dagen i Visby

Skrivet 2011-07-25 Klockan 23:26:03

Heej!

Idag efter lunch någon gång tog jag och familjen bilen in till Visby för att lämna tillbaka något från lammgrillningen. Vi stannade där ett tag och gick och kollade i några affärer. Fick med mig en söt liten kofta från Vero Moda. Åkte också förbi dahrves (hästbutik) på vägen. Malin köpte en ställning eller boxgardin som hon skaha med sig när hon åker på ett meeting när vi kommer hem från gotland. Eftersom vi inte har något sadelskåp som är hur smidit som helst på meeting så åkte vi förbi Byggmax också och köpte lite plankor och skruvar. Så hela morgondagen ska vi bygga ett sadelskåp! Mycket billigare och roligare att få göra sitt eget sadelskåp istället för att slösa 5000:- om man ska köpa ett ;)
Bilder kommer imorrn!


haha bild från idag när vi köpte massssor av muffins! :)



Bildbomb från hopplägret!

Skrivet 2011-07-25 Klockan 23:08:49




























Hemma

Skrivet 2011-07-24 Klockan 22:57:07

Heejj!

Som ni kanske märkte så blev det ingen bloggning när jag var på läger. Vi hade det så galet kul!
Lägret var rätt så lagom långt ändå, tisdag till fredag. Vi hopptränade/markarbete varje dag. Hoppade lite olika serier, och sista dagen avslutade vi med en liten bana. nästsista dagen fick låna några hästar där och åkte och badade och galopperade vid stranden!
Jag  tror vi var totalt 18 eller 19 stycken på lägret med olika åldrar. Eftersom det här lägret var det ända man fick ta med sig egen häst så var det rätt så ojämna grupper. Men vi hade det roligt iallafall och alla hästrna skötte sig bra!

Sen när jag kom hem så var jag galet trött, vi hämtade min faster & Farbror vid båten och sen dagen efter så kom det gäster hit på lammgrillning som vi alltid har, tror det var fjärde året irad. Linnea var tyvärr och är sjuk så hon kunde inte komma:(


Det kommer nog en bildbomb någon dag, Karro ska bara ladda upp dom på facebook först ;)

Undrar ni något mer om lägret så är det bara att kommentera!



Bilder innan tävlingen i Visby för någon vecka sen :)


Påväg!

Skrivet 2011-07-19 Klockan 12:11:32

Hästen är i transporten tillsammans med mycket packnig! Och vi har stannat och tankat så nu börjar vi åka mot lägret! Vi ska vara där mellan 1 halv 2 så det blir perfekt!! Bloggar mer när vi är framme och har ridit det första ridpasset! ;) Pusssss<3


Tagga hoppläger!

Skrivet 2011-07-18 Klockan 22:59:11

Holaa! Eftersom internet här på landet inte funkar så får vi helt enkelt ta de på mobilen istället. Nästan hela dagen har gått åt till att tvätta schabrak, kläder, packa i stallet och packa hemma! Haha jag tror både jag och Linnea inte har sagt de men imorrn så åker vi på ett hoppläger här på södra Gotland! Först var det inte meningen att jag skulle med, eftersom Harrys skada och poppis inte heller var fullt frisk, sen viste vi ju inte hur lång tid de skulle ta innan Malin hittade en häst ocskå. Men nu för några dagar sen så ringde mamma dit och jag fick en plats! Jag var ju rätt nere förut när jag trodde att jag inte skulle få åka men nu är jag typ över lycklig, får träffa kompisar som jag typ inte har träffat på ett år! Men de ska bli så galet roligt att åka dit och extra roligt bär jag får ta med mig cherry istället för att låna en häst där! :) Kommer kunna uppdatera på mobilen men jag hoppas på något inlägg så ni vet att vi lever! Haha! ;)


-

Skrivet 2011-07-17 Klockan 00:15:15


Nutte dåå!


Bildbomb!

Skrivet 2011-07-17 Klockan 00:13:24












Dååålig kvaliè, menmen!

/ Ponnnyrytttarna



Hoppträningen igår!

Skrivet 2011-07-14 Klockan 23:00:31

Hoppträningen på Bina igår gick bättre än sist. Nu så timeade vi varandra mycket bättre och hon gjorde inte alls lika många mongohopp som hon gjorde på träningen innan! Självklart är det väldigt svårt och annorlunda mellan Bina och Harry med att hitta avstånd! Men det är ju väldigt bra träning och få rida olika hästar!
Det är verkligen super roligt o hoppa lill Binisen! Tack underbara Linnea som lånar ut din urgulliga ponny till mig! ;)

Imorrn så ska Malin åka till Visby och hoppa 110 med Cherry! Första start går klockan 10, så åker väl vid halv 9 kanske! Skönt att man har så nära till stallet så det räcker om man går upp en halvtimme innan vi ska åka :p
Önska Malin lycka till nu!
Snygggg kille!


Gissnings saken!

Skrivet 2011-07-13 Klockan 11:43:44


Haha, det var faktiskt bara en som var med och gissade vem hästen är! Det var min kompis Magda som hade rätt om att det är Bina på bilden!
Och ikväll ska jag hoppträna henne på Stenkyrka med Linnea! Det är så sjukt kul och rida något som är helt annorlunda, och man kan ju lugnt säga att det är lite skillnad på häst att rida först Harry sen Cherry och sen till en urgullig liten b- ponny! Men såklart hur roligt som helst!

Det kommer nog upp en film sen någon dag! ;)

/Mickan


Whole day!

Skrivet 2011-07-12 Klockan 23:55:43

Tjeeenaa!

Linnea gick härifrån för några timmar sen. Hon och hennes kusin kom cyklandes i skogen och stannade ett tag och vi spelade kort tillsammans! Riktigt rooligt!


Idag var det rätt så bra väder så vi packade badkläder och satte igång och började steka pannkakor och tog bilen till blå lagunen. När vi kom dit blåste det storm och vi var där i kanske en halvtimme. Under den tiden hann jag och ullis bli iskalla efter ett dopp och därför började vi dra oss hemåt efter de! ;)

Nästan precis när vi kom hem bytte vi om och lastade in alla tre hästarna i transsporten och åkte till Stenkyrka och travade lite bommar! Harry var lite pigg i början men han lugnade sig mot slutet och allt gick prima!
Till och med lastningen idag gick bättre men ändå alldeles för lång tid, men det är bara att ligga i hård träning nu när det är ommar och alla har tid!

Morgondagen säger dom att vädret inte ska vara så jättebra, så planerna är nog ta det väldigt lugnt och baka bullar, träffa Linnea, rida ut i skogen eller åka och träna på ridbanan! ;)


Bild från hagen idag :)


Du är den finaste jag har

Skrivet 2011-07-11 Klockan 22:51:17




Du är den finaste jag har, du och jag vad om än händer det lovar jag ♥


Shopping!

Skrivet 2011-07-11 Klockan 22:50:47

I Torsdags va jag och shoppade lite hästgrejjer, är jättenöjd med allt ;)
På impuls tog även mamma hem två hoppsadlar till mig, ingen av dom passade. Menmen, egentligen behöver jag ju inte ens en ny sadel ;)
Åkte in och lämnade tillbaks sadlarna idag! :)



Mina grejjs! :D


Mina älskade Mountain Horse ridbyxor!
Behövde nya vita eftersom mina blev lite pajj vid min fina krasch förra veckan! ;) 
Vita med silver sömmar och silver detaljer, mumma!
998:-













Lamicell Schabrak.
Har länge suktat efter ett nytt schabrak!
Och detta var perfekt, lite lagom sådär, för både tävling och träning! :)
498:-









Lamicell luva!
Köpte även en tillhörande luva till schabraket eftersom att jag föredrar att rida ponnisarna med luva, inte bara för att det är snyggt.
169:-






Medilamb nosludd
I äkta fårskinn, ska ha det på Tiffys lädergrimma! :)
119:-







rsl rider handskar.
I något mysko material, men mycket bekväma att rida i! :)
219:-



/Linnea


Gissning!

Skrivet 2011-07-11 Klockan 19:49:26

Har inte berättat jag hopptränade en liten ponny för några dagar sen.

Kanske inte så svårt men kan ni gissa på vem det är? Så kanske ni får en film från träningen beror på!



Regn!

Skrivet 2011-07-11 Klockan 19:40:14

Hallåå!

Nu har jag precis kommit hem efter en kort ridtur i skogen! måste erkänna att det inte är så himla kul att rida när det regnar ändå fast man har klätt på sig en massa regnkläder, men men!


Idag tog jag det lite lugnt, åt frukost/lunch och sen åkte jag mamma & pappa in till stan för att hämta malin och ullis som kom med båten från Falsterbo! Aviiis!

Imorrn vet jag inte riktigt var som händer, får hoppas på att det är fint väder så kanske kan åka till stranden! :)


Haha, jag & Cherry på hoppträningen i onsdags!

/Mickan

UPDATE: Vill även tillägga att jag står i bakgrunden med med sparven! ;) /Linnea


Fälttävlan!

Skrivet 2011-07-10 Klockan 21:39:05

Hoho, precis som sist har jag hållt det hemligt att jag skulle tävla, men denna gången var det fälttävlan! ;)
Det gick jättebra och jag är nöjd med mina ponnisar!
Hoppade p70 med båda! :)

Hobie
Dressyr: Han kändes riktigt fin och stadig i formen, inget rusk på huvudet, inga flugor som tur var! Fick ett taktinslag på skritten och så bytte han galopp i förlängda språngländen ;) (där fick jag för att jag har lärt han att byta i varje galoppsprång!) Det var dom två pukterna som drog ner, annars låg jag på 7or och någon 6a :)
Fick faktiskt 63%
Fick även en 8a på hans gångarter! HAPPY :D


Hoppning: den lilla fegisen visade sig igen men jag klämde runt han felfritt, med lite om och men! ;)
Han vär aven nära att Bocka av mig en gång^^

Terräng: TOTALT okoncentrerad och höll bara på och gnägga efter Tiff -.-
Hoppade stillastående över det mesta och fick två stopp, endast dom tre sista sprången hoppade han "flytande" :P 

Tyvärr inga bilder från dressyren, menmen!

110709-124

110709-126

110709-127'

110709-128

110709-129

110709-130

110709-241


110709-242




Tiffany
Dressyren: Kändes super och stadig o fin, satt inte fast någonstans och hennes högersida var inte som betong ;) Gick stadigt och fint genom hela programmet, inga missar! :)
Dock med lite låg nacke, men det är ju för att hon inte orkar lyfta upp sig fram och komma in under sig med bakbenen! Men det ska vi träna på! Fick genomgående 6or och 7or!
Fick 62%, lite snålt kan jag tycka, menmen :)

Hoppningen: Haha, Tiff lekte runt den där banan, 70 cm lixom! Vi som brukar träna 110 cm och lite på 115! ;) Vi var såklart felfria! :)

Terrängen: Hon tvekade lite på första hindret, men efter det var jag på henne lite extra och då gick resten i en jäkla fart! Tydligen red jag lite för långsamt(?) så fick typ 3 straffpoäng för det!
Slutade andra utanför placering, men nöjd ändå!
Finaste ponnyn!<3

110709-170

110709-172

110709-173


110709-174

110709-263

110709-264

/Linnea


Jobbig dag!

Skrivet 2011-07-08 Klockan 23:22:05

Hola!

Idag var det ju meningen att jag och Harry skulle trava lite bommar på Stenkyrka, och vissa dagar vägrar Harry att gå in i transsporten, och såklart var det en sån dag idag... . Jag och mamma försökte iallafall på alla möjliga sätt men han är så himla stark och börjar stegra, och han tycker inte om när man går bakom honom eller om man andvänder linor... Så vi stog och försökte i nästan 2 timmar och trodde att han skulle tröttna, men tillslut blev vi så sura på honom så vi fick ta Poppis som hjälp. Självklart blev klockan mycket och planerna ändrades, åkte istället hem till Linnea och red på hennes bana:) Han var faktiskt riktigt fin! :)


Vet nui något bra knep på att få in en häst i transsporten? :)


Hemma igen!

Skrivet 2011-07-07 Klockan 23:10:22

Tjenaa!
Åkte tidigare idag till akuten ju, och det var ingenting, ingen hjärnskakning. Redan när vi åkte dit så mådde jag bra men vi ville ändå åka in. Så det var väldigt skönt att det inte var något! ;)
Efter jag ramlade av så blev min hjälm lite skadad och var därför och kollade på en ny, ville ju helst inte ha en likadan eftersom de känns lite tråkit, men tyvärr så hittade jag ingen... så det fick bli en likadan JW hjälm som jag redan hade! Och det känns ju ändå skönt om man tänker på hur hårt jag slog i huvudet och hjälmen klarade sig rätt så bra ändå :)

Och imorrn ska jag trava lite bommar på Harry! ÄNTLIGEN, som jag har längtat!! :D<3



Akuten nästa!

Skrivet 2011-07-07 Klockan 09:46:26

Sitter i bilen påväg in till akuten, ramlade av cherry igår på träningen och jag vet inte om jag har fått hjärnskakning... Allt gick jättebra hela träningen, sen skulle jag hoppa ett till varv till och på sista hindret sköt hon så mycket med ryggen och jag flög och studsade först på rumpan och sen på huvudet... /mickan


Nu blir det träning! :))

Skrivet 2011-07-06 Klockan 17:49:57

Tjena! Nu sitter jag i bilen och har precis lastat in cherry i transporten och är påväg till stenkyrka för hoppträning! Ska bli väldigt roligt, och jag hoppas att allt kommer gå bra! Har ju inte ridit på henne så mycket men nu när jag och mamma är själva att ta hand om hästarna så har jag ju fått rida alla tre;) rooligt!! :D Shiit jag har inte hoppat en hopplektion på nästan två månader! Så det här ska bli super roligt! Berättar om dagen sen efter träningen! Önska mig lycka till nu! ;) /mickan


Fina Cheyer!

Skrivet 2011-07-05 Klockan 22:51:40









/Linnea


Linnea och Harry!

Skrivet 2011-07-05 Klockan 15:14:44

Igår hjälpte Linnea mig och mamma att rida ut på alla tre hästarna, Jag på poppis Mamma på cherry och linnea på Harry! Red ut i skogen i en timme ungefär och allt gick jättebra! Vi kan ju bara än sålänge bara trava på Poppis och Harry så det var ju lite tråkit..
Lyckades ta två bilder på Linnea och Harry iallafall ;)



/Mickan


Failbild!

Skrivet 2011-07-05 Klockan 15:07:57


Linnea och Hobie på tävlingen mitt i kraschen!!


Blå lagunen!

Skrivet 2011-07-05 Klockan 15:05:03

Kom precis hem från blålagunen med Linnea! Hade de super mysigt men tyvärr sså var det rätt så kallt i både vattnet och i luften så åkte hem rätt så tidigt! :)
Ikväll ska jag till Linnea på lite födelsedags fika eftersom Linnea fyller 14 idag! Grattis cheyen!<3




/Mickan


Underbara vän!<3

Skrivet 2011-07-04 Klockan 22:42:35



The moment I met you
That moment I forgot about everything I've been through
Tell me how could that be, hey baby
Guess we both know
I'd follow you wherever you go

/Linnea



Outfit

Skrivet 2011-07-04 Klockan 22:28:08




Schabrak: Glengordon Titanium, 439:- finns HÄR
Luva: Glengordon Titanium, 179:- finns HÄR
Benskydd: Veredus Nero Line Carbon Gel, 1449:- finns HÄR
Stövlar: Börjes Läderridstövel JUMP, 1445:- finns HÄR
Pannband: Hööks strass pannband, just nu rea 99:- ord. pris 199:-, finns HÄR
 
thaha, jag bara SKA ha detta till Tiff, tror att hon kan va snygg i rosa faktiskt!

Schabraket och luvan ska jag be dom att ta hem till mig på dahrves.
Pannbandet ska jag skaffa mig, speciellt när det nu är 50% på det!
Stövlarna har jag redan! :)
Benskydden har jag redan nästan, mina är iallafall identiska med veredus! :)

/Linnea


Gårdagens tävling!

Skrivet 2011-07-04 Klockan 10:10:52

Jag har nog inte berättat att jag skulle tävla igår!
Det var hopptävlingar på othemsvallen! :) Mix va med o fotade och höll i hästar o annat :)'

Hobie
LD: Gick som en klocka ända fram tills näst sista hindret, tittade inte på NÅTT!
Näst sista hindret var på ett relaterat avstånd, som dom typ hade mätt in fel -.-
(Hobie har nästan aldrig svårt att hitta avstånd, och han gick på jämna språng hela vägen)
Iallafall så kom vi väldigt stort, Hobie la in ett till och landade mitt i hindret. Hobie höll på att slå en kullerbytta, medans jag slog en fin volt och landade på rygg med ett brak på alla bommar, Hobie blev såklart rädd och slängde sig bakåt när han kom på fötter igen. Tygeln fastande i min hanske så fick värsta rycket o släpades bakåt en bit.. Min lilla prins stannde när min hanske lossnade, hans träns hade nästan ramlat av, det var bara den undre remmen som höll fast det, haha. Jag smällde i ryggen precis nedanför västen, det gjorde JÄVLIGT ont... Har typ även stukat foten :P Jag tog iallafall en till vända och då gick vi nolla!<3

LC: Eftersom Hobie hade fått gå två vändor så var han lite trötter, Touchade en bom så den ramlade, annars klockren runda! Underbara ponni!<3

Foto: Martin Svärd

110703-37


Vi kom nära intill, därav sitsen! ;)


110703-36

110703-38

110703-49

110703-50


110703-96


Tiffany
LB: Framhoppningen var som betong, och eftersom Tiff är sulöm så kändes det inte bra på framridningen, hon fick bara stumma språng pga underlaget.  
Inne på banan var hon taggad till typ tusen, men eftersom vi är inne i en period där vi ska få henne att låta mig bestämma lite så blir de ju lite bråk, och då kommer man inte alltid rätt på hidrena. Så vi slarvrev två hinder, men jag hittade en ganske bra rytm faktiskt. Hon bråkade lite, men det va mest på dom hindrena som vi rev...
Men jag är nöjd med henne :)

110703-135

igga minen x))

110703-136

110703-137

Haha, ut ur kombinatioen, hon kom stort, min sits är inte den bästa på det hindret ;)

/Linnea



Mobilblogg, igen!

Skrivet 2011-07-02 Klockan 15:16:47

Tjenare! Nu ligger vi på stranden o chillar, sen ska vi dra hem till Linnea o bada i hennes stenbrott, för här är det vidrigt i vattnet, alldeles brunt :s sen kanske vi ska fota uppställnings bilder på hobie! :) Sugna på en video blogg ikväll? ;) om ni kommenterar så kirrar vi en v-b ;D / mickan o linnea


Mobilblogg

Skrivet 2011-07-01 Klockan 15:26:29

Sitter i bilen påväg hem från några ärenden inne i Visby. Köpte lite foder till hästarna och tog en sväng förbi glassbaren:) När vi kommer hem så rider vi ut på hästarna en Snabbis och åker sen hem till Linnea! Blev inga sommarbilder ute i hagen idag eftersom de regnar, men kanske imorrn? Puss!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!